Skip to main content

Hockenheim Formel 1 2019

Formula 1, Hockenheim 25 - 29 juli 2019.

Hockenheim (ca 20 900 inv.), ca 8 km från Schwetzingen, är mest känd för sin motorbana (Hockenheimring), som är en av de modernaste i världen men också en av de mest traditionsrika. Banan började byggas i mars 1932 och redan två månader senare kunde det första loppet startas.

Banan byggdes först i triangelform men ändrades redan 1938, då den fick ett utseende, som i stort bevarades till 2001. Genom att bygga in den östra kurvan fick banan sin bekanta ovala form. Under andra världskriget skadades banan svårt, då den hade använts av bandfordon och alla träkonstruktioner hade rivits. Två år efter krigsslutet var det dags för nya tävlingar och 1957 kunde för första gången tävlingen om Tysklands stora pris för motorcyklar genomföras i Hockenheim. I början av 1960-talet blev det nödvändigt att göra en förändring av banan i samband med en ombyggnad av den intilliggande motorvägen.

1966 stod den nya sträckningen klar i och med att den nya "Motodrom", ett stadionliknande avsnitt med trånga kurvor och nya boxar,byggdes. 1970 kördes det första formel 1-loppet i Hockenheim, 1971-76 på Nürburgring för att sedan efter en svår olycka ånyo köras på Hockenheim med undantag för året 1985, då den nya banan på Nürburgring invigdes.

Då den gamla Hockenheimbanan med sina 6,8 km ansågs för lång och på sina ställen inte var synlig för åskådarna, beslöts att korta den med 2 km och bygga om den för att ge större omkörningsmöjligheter. 2002 kunde den omändrade banan tas i bruk efter en ombyggnad för 62 miljoner euro. Inne på området har också ett trafiksäkerhetscentrum byggts med träningsprogram för nästan alla sorters fordon. Utanför banområdet har man anlagt en 320 m lång gokartbana. För den som hellre vill köra med sin bil på den stora banan finns också sådana möjligheter. I ett motorsportmuseum visar man över 200 med både historiska och moderna tävlingsfordon. Man kan vidare se en film om banans utveckling sedan 1932.

Där kommer även att bli möjlighet att på fredagen även åka till Heidelberg efter avsläpp på banan för Er som inte vill lägga alla dagarna på banan.

Sök resa

Resans upplägg

Torsdag:

Vi åker tidig morgon från västkusten direkt ned till Darmstadt där vårt hotell finns via Helsingborg-Helsigör, Rödby-Puttgarden.

Fredag-Söndag:

Busstransfer till Hockenheim tidigt för samtliga tidsträningar, kval och tävling.
På fredagen efter avlämning på banan vidare till Heidelberg sedan på eftermiddagen avresa Heidelberg till Hockenheim för hämtning av de som befinner sig där och sedan tillbaka till hotellet.
 

Måndag:

Vi lämnar hotellet på morgonen för hemresa.

Karta

Kontakta oss
(jour för akuta ärenden, tryck 1)
Adress:
S&S-resor
Göteborgsvägen 108
311 33 Falkenberg