Skip to main content

Holland med Westland Flower Parade

Många har säkert varit i Holland under våren och sett tulpanfälten blomma, besökt Keukenhof och kanske också sett den stora blomsterparaden. Denna resa är något helt annat och annorlunda. En helt fantastisk blomster- och grönsaksparad på en av Hollands vackra kanaler.

 

Sök resa

Resebeskrivning

Dag 1 – 31 juli, onsdag

Resan startar från hemorten på morgonen och färden går via Helsingborg – Helsingör, genom Danmark och via Rödby – Puttgarden ner till Bremen, där vi checkar in på  Atlantic Hotel. Under dagen kommer det att bli tillfälle att äta lunch samt fika. När vi checkat in på hotellet och installerat oss serveras middag i hotellets restaurang.

Dag 2 – 1 augusti, torsdag

Efter frukost fortsätter vi vår resa mot Holland och efter dryga två timmar passerar vi gränsen.

När vi kommer fram till Giethorn gör vi uppehåll, så att det blir tillfälle att se sig omkring i den lilla staden, som bara har drygt 2 600 invånare. Dessa tar sig fram i båtar på nätet av små kanaler eller cyklar via gamla träbroar bland de charmiga 1700-talshusen. Trots att staden är relativt okänd är den med sina dockhuslika miljöer ett av Nederländernas större turistmål. Vi stannar en stund, så att det blir tillfälle att ta en promenad och se sig omkring.

Från Giethorn går färden vidare till Haag, där vi checkar in på Best Western Plus Grand Winston, där vi under kvällen blir serverade middag. 

Dag 3 – 2 augusti, fredag

På hotellet avnjuter vi en amerikansk frukostbuffé – den största och bästa av alla frukostbufféer -  och sedan tar vi plats i bussen för att åka till Panorama Mesdag, som är en panoramamålning i form av ett cyklorama, en rundmålning. Målningen är drygt 14 meter hög och har en längd av 120 meter. Man står på en plattform i mitten av rummet och ser målningen runt omkring. Motivet är från byn Scheveningen i slutet av 1800-talet och är gjord av Hendrik Willem Mesdag. Målningen hänger i en speciell byggnad, som är gjord endast för denna målning.

Efter detta besök blir det tillfälle att äta lunch på egen hand i Haag och under eftermiddagen beger oss ut till någon plats utanför staden för att se den fantastiska blomsterparaden glida fram i någon kanal. Dussintals båtar är dekorerade med blommor och grönsaker och temat för paraden ändras år från år. Tillsammans bildar detta en färgstark båtparad, som under tre dagar passerar genom Westlandområdet. Detta är ett unikt evenemang, som årligen lockar mer än en halv miljon besökare.

Under sena eftermiddagen återvänder vi till hotellet i Haag, där det under kvällen serveras middag i hotellets restaurang. 

Dag 4 – 3 augusti, lördag

Precis som föregående dag, inleder vi denna dag med amerikansk frukostbuffé. Mätta och belåtna tar vi sedan plats och beger oss till Delft där vi skall göra ett besök på porslinsfabriken De Delftse Pauw. I mitten av 1600-talet blev Delft centrum för fajansproduktionen, som fått ett uppsving i samband med Mingdynastins fall. Delftproduktionen omfattade främst husgeråd, men också kalkelplattor. Vi får en rundvisning i fabriken och får där se hur man tillverkar det världsberömda, blå porslinet. Det blir också tillfälle att se sig om i butiken.

Nästa punkt på vårt program är ett besök i den lilla staden Heusden, där man känner sig flyttad tillbaka till 1700-talet. I staden finns mer än 130 byggnader som är byggnadsminnesmärkta. Staden har vuxit upp runt en av de äldsta vattenslotten och var en av de första nederländska städerna omgiven av en mur. Staden renoverades grundligt under slutet av 1960-talet och fick 1980 ”Urbes Nostrae”, den högsta europeiska priset för restaureringsprojekt.

Det blir tillfälle att äta lunch i någon av de otaliga restaurangerna och sedan blir det en stund till att se sig om i den lilla staden, flanera på de pittoreska gamla gatorna och genom de smala gränderna. Eller varför inte gå en promenad ovanför befästningarna och njuta av utsikten över båtarna i hamnarna och på floden.

Från Heusden återvänder vi till Haag och vårt hotell. På kvällen tar vi en promenad till någon trevlig restaurang, där det under kvällen serveras middag.

Dag 5 – 4 augusti, söndag

Det har nu blivit dags att styra kosan hemåt och efter frukost checkar vi ut från hotellet och styr kosan norrut.

 
   

Efter en dryg timmas körning kommer vi till Amstelven,  där vi skall besöka Clara Maria Kaas-& Klompenmakerij. Där görs fortfarande Gouda-ost och traditionella träskor med traditionella metoder. Vi får en guidad visning av ost- och träskotillverkning och sedan blir det tillfälle till shopping av holländska specialiteter.

Färden går sedan vidare mot Bremen och någonstans utmed vägen stannar vi till, så att det finns möjlighet att äta lunch. I Bremen checka vi in på Hotel Landgut Horn i utkanten av staden och där serveras under kvällen middag i hotellets restaurang.

Dag 6 – 5 augusti, måndag

Vi har nu kommit fram till resans sista dag och färden går vidare mot norra Tyskland. I Heiligenhafen stannar vi till, så att det blir tillfälle till shopping i några butiker. Färden går sedan vidare via Puttgarden – Rödby och Helsingör och Helsingborg tillbaka till respektive hemorter.

 

Hotell

Vi kommer bo på följande hotell denna resa:

Atlantic Hotel Univerum, Bremen.

Best Western Plus Grand Winston, Den Haag

Hotel Landgut Horn, Bremen

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
31/7BussBest Western Plus Grand WinstonMer än 87 295:-Bokas via kontorMer information
Kontakta oss
(jour för akuta ärenden, tryck 1)
Adress:
S&S-resor
Göteborgsvägen 108
311 33 Falkenberg