Skip to main content

Julmarknad Lüneburg 27 – 29 november 2020

27 – 29 november 2020.

Lüneburg är Lüneburgerhedens idylliska huvudstad, en stad som är som en skattkammare med rådhus från 1200-talet, Johanniskyrkan med en orgel som Johann Sebastian Bach spelat på, ett rådsapotek från slutet av 1500-talet och massor av andra sevärda hus.

Det är också saltets huvudstad och redan på 900-talet fann man salt första gången. Vill man veta mer om detta, finns det ett intressant saltmuseum mitt i staden.

I Lüneburg hålls varje år under adventstiden en traditionell julmarknad, kanske inte så stor som i Lübeck, Hamburg och Rostock, men mera genuin och framförallt med mindre trängsel. Där finns julpynt, korv och glühwein och allt annat som hör julen till. Under adventstiden är det julpyntat i hela staden och rådhuset är vackert upplyst liksom vattentornet, som pryds av ljus.

Under vistelsen i Lüneburg ägnar var och en sig åt julmarknaden, det stora utbud av butiker som finns och stadens sevärdheter på egen hand.

 

Sök resa

Resans upplägg

Resan startar från hemorten tidigt på morgonen och färden går via Helsingborg- Helsingör, genom Danmark och via Rödby – Puttgarden ner till Lüneburg, beläget cirka fem mil sydöst om Hamburg.

Hemresa sker efter frukost på söndag förmiddag.

Karta

Kontakta oss
(jour för akuta ärenden, tryck 1)
Öppet:
  • tisdag - torsdag
    09.00 - 12.00
Adress:
S&S-resor
Göteborgsvägen 108
311 33 Falkenberg