Skip to main content

Julmarknad Schwerin 4-6 december 2020

Schwerin kallas ofta ”de sju sjöarnas stad” och ligger vid den sydligaste änden av Schweriner See. Schwerin är huvudstad i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. och är delstatens äldsta stad och den näst äldsta staden öster om Elbe. I de äldsta delarna av staden finns imponerande korsvirkeshus och i närheten av torget finns Domkyrkan, den enda medeltida byggnad, som klarat sig genom alla orostider. Om man tar sig upp i tornet, som är 117 meter högt, har man en imponerande utsikt över staden och sjöarna runt omkring. I Schwerin finns ett fantastiskt slott med anor från 1400-talet och som lär ha 365 tinnar och torn.

På torget och gatorna i gamla sta’n anordnas varje år en stor julmarknad, där man kan få en försmak av julen. Där saluförs julgodis och julpynt och lite annat smått och gott och där kan man värma sig med en kopp glühwein eller äta en äkta bratwurst eller något annat gott.

Tiden i Schwerin är fri för egna upptäckter av julmarknaden och staden i allmänhet.Tredje dagen sker avresa från Schwerin på förmiddagen.

Sök resa

Resans upplägg

Resan startar från hemorten på morgonen och färden går via Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden ner till Hotel am Schloss som skall vara vår fasta punkt under vistelsen i Schwerin

Karta

Kontakta oss
(jour för akuta ärenden, tryck 1)
Öppet:
  • tisdag - torsdag
    09.00 - 12.00
Adress:
S&S-resor
Göteborgsvägen 108
311 33 Falkenberg