Tallinkryss 17-19 april 2020

Tallinn är den äldsta huvudstaden i norra Europa, den förekom på kartan redan i mitten av 1100-talet. Gamla sta’n i Tallinn är upptagen på UNESCO:s världsarvslista som en av de bäst bevarande medeltida stadskärnorna i Europa. Den omges av en nästan två kilometer lång stadsmur och där inne finns en mängd historiska byggnader, t.ex. Rådhuset, Dominikanerklostret och den 159 meter höga St Olaikyrkan, som på 1500-talet var världens högsta byggnad.

När du reser på en kryssning till Tallin har du 7 timmar i land att uppleva staden. Du hinner både upptäcka den vackra Gamla stan och se de moderna kvarteren i Telliskivi. Handla på marknaden Balti Jaama turg och ät gott på någon av alla mysiga restauranger. Tallin har inte bara ett rikt utbud av bra restauranger, utan även barer och pubar. Du hittar allt från trendiga mikrobryggerier till internationella vinotek. Den gemensamma nämnaren är trovärdighet och äkthet kryddat med den estniska enkelheten.

Resans upplägg

Dag 1
Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till Värtahamnen i Stockholm, där vi går ombord på Silja/ Tallinks fartyg. Fartyget avgår klockan 17.00 och direkt efter avgång serveras den stora buffén.

Dag 2
Fartyget lägger till i Tallin klockan 10,00, lokal tid, och innan vi går i land avnjuter vi frukostbuffén ombord.
Vi har fri tid i Tallin att njuta av stadens utbud av förströelser. Bussen rullar av och kommer att vara parkerad vid Calles i Shoppingcentret Nautilus, 5 minuter från färjan mot staden för Er som vill shoppa något gott att ha med hem.
Klockan 16.00 öppnar incheckningen till Silja/ Tallinks fartyg , alla ska vara ombord senast 17,00, och avgår 17,30 mot Stockholm. Under kvällen är det fritt att äta vad man vill, man kan boka Buffe,  alácart eller bara ta något enklare

Dag 3
Fartyget anländer till Stockholm klockan 10.00 och innan vi går i land njuter vi av den härliga frukostbuffén. Sedan styr vi färden hemåt och beräknas komma vara hemma på hemorten sena eftermiddagen

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
17/4BussTallink/ SiljaMer än 82 475:-BokaMer information