Skip to main content

Tallinkryss 9-11 oktober 2020

Tallinn är den äldsta huvudstaden i norra Europa, den förekom på kartan redan i mitten av 1100-talet. Gamla sta’n i Tallinn är upptagen på UNESCO:s världsarvslista som en av de bäst bevarande medeltida stadskärnorna i Europa. Den omges av en nästan två kilometer lång stadsmur och där inne finns en mängd historiska byggnader, t.ex. Rådhuset, Dominikanerklostret och den 159 meter höga St Olaikyrkan, som på 1500-talet var världens högsta byggnad.

När du reser på en kryssning till Tallin har du 7 timmar i land att uppleva staden. Du hinner både upptäcka den vackra Gamla stan och se de moderna kvarteren i Telliskivi. Handla på marknaden Balti Jaama turg och ät gott på någon av alla mysiga restauranger. Tallin har inte bara ett rikt utbud av bra restauranger, utan även barer och pubar. Du hittar allt från trendiga mikrobryggerier till internationella vinotek. Den gemensamma nämnaren är trovärdighet och äkthet kryddat med den estniska enkelheten.

Sök resa

Resans upplägg

Dag 1
Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till Värtahamnen i Stockholm, där vi går ombord på Silja/ Tallinks fartyg. Fartyget avgår klockan 17.00 och direkt efter avgång serveras den stora buffén.

Dag 2
Fartyget lägger till i Tallin klockan 10,00, lokal tid, och innan vi går i land avnjuter vi frukostbuffén ombord.
Vi har fri tid i Tallin att njuta av stadens utbud av förströelser. Bussen rullar av och kommer att vara parkerad vid Calles i Shoppingcentret Nautilus, 5 minuter från färjan mot staden för Er som vill shoppa något gott att ha med hem.
Klockan 16.00 öppnar incheckningen till Silja/ Tallinks fartyg , alla ska vara ombord senast 17,00, och avgår 17,30 mot Stockholm. Under kvällen är det fritt att äta vad man vill, man kan boka Buffe,  alácart eller bara ta något enklare

Dag 3
Fartyget anländer till Stockholm klockan 10.00 och innan vi går i land njuter vi av den härliga frukostbuffén. Sedan styr vi färden hemåt och beräknas komma vara hemma på hemorten sena eftermiddagen

Att göra ombord

Något för alla smaker!
Fisk och skaldjur, sushi, läckra grillrätter och specialiteter från Norden, Italien och Ryssland är bara några av de smakupplevelser du kan få ombord på våra fartyg. Dessutom finns det alltid en bufférestaurang och enklare matalternativ för dig som vill äta något snabbt. I vissa av à la carte-restaurangerna finns barnmeny och i bufférestaurangerna finns en separat barnbuffé. För er med allergier går det alltid att ordna alternativ. Fråga bara personalen i restaurangen. Läs mer om mat och dryck ombord på respektive fartyg nedan. Förboka måltider och få bättre pris på maten.

HYTTSERVICE
Passa på att överraska ditt resesällskap med champagne, rosor eller choklad i hytten! När du förbeställer hyttservice får ni en härlig stund i hytten direkt när ni stiger ombord. Läs mer om vilka förfriskningar och godsaker du kan förbeställa genom att följa länken nedan. Hyttservice förbeställer du senast 4 dagar innan avresa.

NYA SKEPPSVINER OMBORD
Vi kan nu presentera våra nya skeppsviner, champagne och flera ölsorter. De byts ut vartannat år och skeppsvinerna väljs ut av företagets sommelierer och inköpare under blindtester och provningar. Från och med maj 2019 och framåt hittar du de väl märkta skeppsvinerna ombord på våra fartyg i taxfreen, restaurangerna och i vinbaren.

Nedanstående kan variera beroende på vilken av båtarna som trafikerar Tallin detta datum, men utbudet är likvärdigt.

STARLIGHT
En dans- och showrestaurang i Art Déco-stil som levererar färgsprakande, underhållande shower och storslagna, internationella framträdanden. I Starlight kan du prova lyckan på Casinot.

ALUMINIUM DISCO & SPORT BAR
Vill du dansa hela natten lång till den senaste klubbmusiken är Aluminium Disco rätta stället att vara på. För dig som gillar att titta på idrottsevenemang fungerar nattklubben som sportbar under dagtid.

APERTIF BAR
Koppla av och njut av gott sällskap på eleganta Apertif bar. Ett perfekt ställe för ett glas bubbel eller en uppfriskande drink innan middagen. Den tjusiga baren ligger intill lyxrestaurangen Gourmet Victoria.

SEA PUB
När du och dina vänner vill inleda kvällen med lite småprat i en avkopplande miljö, passar puben utmärkt. Sea Pub bjuder på bra stämning och ett härligt sortiment av de bästa ölmärkena. 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
9/10BussTallink/ SiljaMer än 81 875:-BokaMer information
Kontakta oss
(jour för akuta ärenden, tryck 1)
Öppet:
  • tisdag - torsdag
    09.00 - 12.00
Adress:
S&S-resor
Göteborgsvägen 108
311 33 Falkenberg