Tygriket

I Tygriket erbjuds långt mycket mer av shopping än bara textilier. Du finner många lokala aktörer kring inredning, design och hantverk. Vi har valt ut ett axplock av alla butiker som finns att besöka, det blir allt från tyger och garner till inredning och kläder.

Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till Kinna, där vi inleder med ett besök på Kofraboden, Kinnagarn och Skroten. Därefter åker vi ett kort stycke till Visko, som är en jättestor butik. Där finns skor och väskor mm i ett mycket stort urval. Nästa stopp blir på Ludvig Svensson/Pälle Vävare, där finns bädd, bad och textilier för hemmet. Välkända varumärken till bra priser.

Dags för lunch där vi serveras varmrätt samt kaffe. Mätta och belåtna åker vi vidare till Fritsla, och vi inleder med ett besök på Fritsla tyglager. Där finns förutom tyg, heminredning av olika slag, möbler, mattor, prydnadssaker, porslin och mycket mycket mera. I Fritsla ligger även en fabriksbutik, Trivselkort, som öppnar upp för oss, en butik översållad med vykort och gratulationskort av alla de slag. Från Fritsla går resan sedan till Hyssna och butiken ”Blommigt och Prickigt”, ett ställe där det finns något för alla. Växter både för utom- och inomhus, inredning och kläder och ett mysigt bageri/kafé. Vill man avsluta dagen med en god fika är detta ett bra tillfälle! Från Hyssna går resan sedan tillbaka till respektive hemorter.