Skip to main content

Wismar julmarknad

Wismar är en stad med mycket gamla anor och var en av hansastäderna. Efter trettioåriga kriget tillerkändes Wismar Sverige och 1803 lämnades staden i pant till Mecklenburg under hundra år. När tiden gått ut avstod man från att lösa in panten och då införlivades Wismar med Mecklenburg för gott.

Staden råkade mycket illa ut under andra världskriget, då den utsattes för tolv luftangrepp. Trots detta finns många sevärda byggnader kvar, t.ex. ”Alter Schwede”, som byggdes i slutet av 1300-talet och numera är restaurang.

Stora torget är 10 000 kvadratmeter stort och är ett av de största i norra Tyskland. Under adventstiden fylls torget med julsmyckade bodar, där det saluförs lite av varje. Naturligtvis finns där också mat och ”glühwein”, som är ett måste vid ett besök på en tysk julmarknad.

Sök resa

Resebeskrivning

Dag 1: Resan startar från hemorten på fredagsmorgonen och går söderöver via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock. Vi anländer till Wismar och hotellet på seneftermiddagen.

Dag 2: Efter frukost väntar en dag för egna upplevelser i den mysigt julpyntade staden! Njut av god mat och varför inte en värmande Glüwein!

Dag 3: Resan hem startar efter vår goda frukostbuffé. Innan vi lämnar Tyskland stannar vi till för gränshandel!

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
29/11BussSteigenberger Stadt HamburgMer än 82 895:-BokaMer information
Kontakta oss
(jour för akuta ärenden, tryck 1)
Adress:
S&S-resor
Göteborgsvägen 108
311 33 Falkenberg