Skip to main content

Julmarknad Bremen

Bremen ligger vid floden Weser, är över 1 200 år gammal och en av de främsta Hansastäderna. I centrum vid Marktplatz, torget, finns det gamla gotiska rådhuset och Rolandsstatyn, som finns med på Unescos världsarvslista. Där finns också Bremer Dom, domkyrkan och skulpturen Stadsmusikanterna. Ett kvarter därifrån ligger Schnoorviertel, som är ett välbevarat medeltida kvarter, där en gång fiskare, hantverkare och andra yrkesmän höll till. Många av husen i kvarteren är från 1500-talets början.

Bremen är Tysklands andra exporthamn efter Hamburg och är en stor industristad med t.ex. Mercedes-Benz och Airbus. Man har också kafferosterier, chokladtillverkning och bryggerier, t.ex. Beck’s, som är Tysklands största ölexportör.

Under adventsveckorna radar omsorgsfullt dekorerade små trähus upp sig på torget och i Schnoorviertel och där kan man känna doften från flottyrkokta bakverk, schmalzkuchen, och glühwein. På strandpromenaden Schlachte, den maritima julmarknaden vid Weser, kan man se hur kommersen gick till för länge sedan. Där mitt bland sprakande brasor och facklor bjuder kryddkrämare, smeder och snidare ut sina varor till försäljning. Där finns även musiker och gycklare och där kan man stärka sig med mjöd, fruktvin eller till och med en kärleksdryck.

Under dessa tre dagar finns möjlighet att njuta av allt vad Bremen har att erbjuda sina gäster i adventstid och vårt hotell, Radisson Blue Bremen, ligger 200 meter från torget och den stora julmarknaden.

Sök resa

Resans upplägg

 

 

Karta

Kontakta oss
(jour för akuta ärenden, tryck 1)
Öppet:
  • tisdag - torsdag
    09.00 - 12.00
Adress:
S&S-resor
Göteborgsvägen 108
311 33 Falkenberg