Skip to main content

Julmarknad Hildesheim

Hildesheim ligger cirka tre mil söder om Hannover och är en stad, som är rik på sevärda byggnader. Där finns ett stort antal korsvirkeshus från olika tidsåldrar, t.ex. Knochenhaueramtshaus, som anses vara världens vackraste korsvirkeshus. I centrum finns också ett av de sista bibehållna tornen från den tidigare stadsbefästningen, som höjer sig över taken mitt i gamla stan. Ett annat mycket sevärt hus är rådhuset. I stadens centrum ligger två stycken mycket sevärda kyrkor, Mariadomen och S:t Michaelis, som båda sedan länge finns med på UNESCO:s världsarvslista. I slutet av andra världskriget utsattes staden för ett kraftigt bombangrepp, som förstörde stora delar av det gamla Hildesheim. Under åren därefter genomfördes en försiktig restaurering av de överblivna resterna av staden och från slutet av 1980-talet var det möjligt att återställa det historiska torget med alla de omgivande korsvirkeshusen från olika århundraden.

Under adventstiden smyckas hela området runt torget med granar, lampor och bodar, som saluför julsaker, pepparkakor, varma drycker med mera.

Vårt hotell, Van der Valk Hotel Hildesheim ligger med utgång direkt till torget med den stora julmarknaden och i nära anslutning till gågator och ett stort köpcentrum.

På fredagen gör vi en utflykt till Celle över dagen och får besöka denna julmarknad och charmerande stad.
Celle är en gammal stad, som helt domineras av vackra korsvirkeshus från 1400- och 1500-talen och framåt. Dessa är mycket välskötta och välbevarade då staden helt skonades under världskrigen. I Celle finns även ett praktfullt slott i renässansstil, dit den danska drottningen Caroline Mathilde en gång förvisades. Vid slottet finns ett litet kapell, där Johann Sebastian Bach en gång lär ha spelat.

 

Sök resa

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
2/12BussVan der Valk Hotel HildesheimMer än 83 995:-BokaMer information

Hotell

Van der Valk Hotel Hildesheim
Van der Valk Hotel Hildesheim
Van der Valk Hotel Hildesheim är ett fantastiskt val när du besöker Hildesheim. Det ger dig en perfekt blandning av värde, komfort och bekvämlighet och erbjuder en romantisk miljö med en mängd bekväml...
Kontakta oss
(jour för akuta ärenden, tryck 1)
Öppet:
  • tisdag - torsdag
    09.00 - 12.00
Adress:
S&S-resor
Göteborgsvägen 108
311 33 Falkenberg