Skip to main content

Julmarknad Hildesheim

Hildesheim ligger cirka tre mil söder om Hannover och är en stad, som är rik på sevärda byggnader. Där finns ett stort antal korsvirkeshus från olika tidsåldrar, t.ex. Knochenhaueramtshaus, som anses vara världens vackraste korsvirkeshus. I centrum finns också ett av de sista bibehållna tornen från den tidigare stadsbefästningen, som höjer sig över taken mitt i gamla stan. Ett annat mycket sevärt hus är rådhuset. I stadens centrum ligger två stycken mycket sevärda kyrkor, Mariadomen och S:t Michaelis, som båda sedan länge finns med på UNESCO:s världsarvslista. I slutet av andra världskriget utsattes staden för ett kraftigt bombangrepp, som förstörde stora delar av det gamla Hildesheim. Under åren därefter genomfördes en försiktig restaurering av de överblivna resterna av staden och från slutet av 1980-talet var det möjligt att återställa det historiska torget med alla de omgivande korsvirkeshusen från olika århundraden.

Under adventstiden smyckas hela området runt torget med granar, lampor och bodar, som saluför julsaker, pepparkakor, varma drycker med mera.

 

 

Sök resa

Karta

Hotell

InterCityHotel Hildesheim
InterCityHotel Hildesheim
Intercityhotel Hildesheim erbjuder rum i Hildesheim nära City Theatre Hannover och St. Andreas kyrka. Boendet ligger 3,3 km från Domäne Marienburg, 3,3 km från Hildesheims universitet och 27 km från d...
Kontakta oss
(jour för akuta ärenden, tryck 1)
Öppet:
  • tisdag - torsdag
    09.00 - 12.00
Adress:
S&S-resor
Göteborgsvägen 108
311 33 Falkenberg